Какви въпроси биха ви задали в магазина за врати?

Когато си избирате врата, било то входна или интериорна, има няколко задължителна неща, които трябва да предвидите.

Преди да отидете в шоурума за врати, е добре да сте си взели предварителните размери, но ако не сте сигурно в начина, по който трябва това да стане, най-добре е да извикате майстор, който ще вземе точните размери, защото това е от изключителна важност, за да може да се поръча правилна врата за вашия дом.


Модерна екстериорна дървена врата

Какви въпроси биха ви задали в магазина за врати, когато отиде да заявите, че искате да си поръчате врата?

Какви са вашите размери?

Накъде искате да се отваря вашата врата – входна или интериорна?

От коя страна да бъде дръжката ви?

Много е важно да знаете какъв е размера на зида ви и какви са размерите на светлия ви отвор, за да може вратата да бъде поръчана правилно.

Блиндирани врати

Вратите, които се предлагат за интериора на вашия дом, в повечето случаи са безфалцови. Това означава, че могат да се отварят навътре и навън, като е възможно да бъдат леви и десни. Това се определя на място при самия монтаж.

За входните врати въпроса стои по друг начин. Има такива входни врати, които се предлагат с отваряне навътре и навън. Но има и такива, които фабрично идват с отваряне само навътре. Това в никакъв случай, не означава, че не могат да се монтират и така, че да се отварят навън. При тези модели се прави обратен монтаж, за да може желанието на клиента да бъде удовлетворено. За да бъде направена коректно заявката, ако желаете вратата да се отваря навън и пантите да са отдясно, то тогава трябва да поръчате врата, която се отваря навътре и пантите са ѝ от лявата страна. Това е като „огледален образ” – поръчвате точно обратното на това, което желаете, за да може като се обърне, да стане точно така както искате.

Нашият съвет е, преди да поръчате каквото и да било, най-добре се посъветвайте със специалисти!