Цената на интериорната врата зависи ли от модела?

Да, зависи, има разлика в цената на плътните врати и вратите със стъкло, както и разлика в цените на вратите с права или заоблена каса според дебелината на зида.

Какъв е принципът на заключване на блиндирана врата?

Различните видове врати имат различно заключване. Изцяло металните входни врати са с 12- точково заключване, тоест по 2 шипа отгоре и отдолу на крилото и 8 от страната на бравата. Като едната точка е така нареченото нощно заключване, което се контролира само от вътрешната страна.
Турските врати също имат 2 независими една от друга ключалки с по 3 шипа плюс нощно заключване, контролирано отвътре, което също така е и с контра резе.  Вратите са с допълнителни шипове от страната на пантите, които при затваряне влизат в касата и съответно по този начин дават допълнителна сигурност и опора на вратата.

Мога ли да избирам посоката на отваряне на интериорната врата?

Интериорните врати са без фалцови, т. е. възможно е да се монтират по начина, по който желаете. Може да изберете посоката на отваряне на вратата в момента на монтажа.

Възможно ли е изпълнение на щоков монтаж с обла компенсаторна каса?

Разбира се всяка една каса, която предлагаме може да бъде монтирана  щоково. Ако във Вашия дом всички врати са с обли каси, то не върви на санитарни помещения или килери, където няма място за перваз от вътрешната страна да се монтира врата с права каса, заради стиловото разминаване.  При този монтаж обаче има малко по-специфично подмазване или обръщане на касата. Касата от вътрешната страна може да бъде засечена с фаянс или стенно покритие и да има интересен объл завършек.

Максимално колко широк зид може да покрие касата на интериорната врата?

Правата каса може да покрие зид до 38см., а заоблената каса може да покрие зид до 39см или 58см с допълнителна уширителна планка. Ако зидът на Вашата врата е по-широк от гореизброените, моля да се свържете с наш търговски-консултант, за да Ви предложи алтернативен вариант.

Какъв е материала, от който са изработени интериорните врати Стандарт?

Интериорната врата Стандарт е изработена от 8мм. HDF (Hight Destiny Fiberboard) плоскости. Това са плоскости от дървесни частици с висока плътност. HDF материала е листов, произведен от естествени дървесни видове, чрез сухо горещо пресоване. Дървесния материал е премесен с естествена смола и лепило за да се повиши неговата якост. HDF плоскостите са влагоустойчиви. Всички крила имат рамка от масивна иглолистна дървесина, позволяваща корекция на крилото по отношение на височината.

Искам да сменя вратата на банята/тоалетната. Вратите подходящи ли са за мокри помещения?

Покритието на интериорните врати е PVC фолио. Това прави вратата влагоустойчива, но не и водоустойчива. Тоест ако вратата бъде обливана директно с вода има опасност материала да се деформира.  Но ако помещението е голямо или в банята има душ-кабина/параван и няма пряк достъп на вода до вратата, няма опасност вратата или касата да се деформират.

Цените, които са дадени, включват ли монтаж?

Не, цените на вратите не включват монтаж. Можем да предложим монтаж като допълнителна услуга. За повече информация можете да се обърнете към търговските ни консултанти.

Как се определя каква е входната врата – лява или дясна?

Винаги гледаме вратата от външната страна (от към страната на декоративния перваз) и ако пантите са от дясната страна, вратата се води ДЯСНА, а ако пантите са от лявата страна, вратата е ЛЯВА.

Изработвате ли врати по размери на клиента?

Нашата фирма не е производител на врати. Ние сме директен вносител на готови модели. Но поддържаме на склад врати в различни размери, цветове и шарки.  За повече информация можете да се обърнете към нашите консултанти.

Може ли да се смени стъклото на интериорната врата при евентуално счупване?

Да, стъклото може да бъде подменено. Стъклото не е конфигурирано на отделни малки парчета по шарката на вратата, а е цяло и при евентуално счупване това позволява неговата лесна подмяна.

Кога се монтират интериорните врати, преди или след полагането на подовата настилка?

Препоръчително е вратата да се монтира след полагането на подовата настилка, но не е задължително условие. Често, когато се монтира вратата е необходима корекция по отношение на височината на касата и крилото. Тази корекция се прави на място при самия монтаж, а не предварително. За да бъде точна корекцията трябва да се знае какво е точното разстояние от пода до щурца, а ако не е положена подовата настилка има опасност размера да бъде неправилно изчислен.

Защо в базовият модел на интериорната врата не се включва комплект первази за другата страна на вратата?

Не са включени защото може да желаете обръщане на останалата част от зида с плочки (в банята или тоалетната) или с гипсокартон.

Какво се включва в цената на интериорната врата?

В базовият модел, цената на интериорната врата включва: крило, без значение размер и цвят, брава, иноксова дръжка, патрон с три ключа, метален насрещник, три лагерни панти, гумени уплътнения на касата, права фиксирана 10 см. каса и един комплект прави первази за от едната страна на вратата.

Как да поръчам врата без монтаж?

Ако желаете сами да си монтирате вратата/вратите или Ваша монтажна група, първо е необходимо да се вземат размерите. След като знаете размерите, заповядайте в най-удобната за Вас мострена зала за да изберете конкретен модел и цвят. Можете да вземете Вашата врата/врати още на същият ден.

Искам да монтирам нова блиндирана врата за панелно жилище с метална каса. Трябва ли да се кърти металната каса?

За да монтирате новата врата трябва да се направи подходящ отвор. Ако не се изкърти металната каса, новата врата трябва да се монтира в отвора, който остава, т.е. светлата използваема част трябва да бъде намалена с поне 100мм. след монтирането на новата врата. Това е много малък отвор за вход на жилище и поради тази причина няма вариант, в който да се монтира нова входна врата върху старата метална каса.

Искам да монтирам интериорна врата в панелно жилище с метална каса. Трябва ли да се кърти металната каса?

Не е задължително. Можем да предложим вариант, в който старата метална каса, ще бъде облечена с новата каса на интериорната врата.