dvukrila byala interiorna vrata

Как да изберем цвета на вътрешните врати?

Когато избирате вътрешни врати, трябва да разчитате на доминиращия стил на къщата или апартамента. В жилища, където помещенията са декорирани по различен начин, при избора на цвета на врата препоръчваме да разчитате на стила на хола (залата). Можете да се съсредоточите и върху дизайна на коридора.

Вратите с цвят близък до естествена дървесина са подходящи във всички видове стилове. Топлите нюанси винаги внасят уют в стаята и затова ще бъдат особено добре пасващи в етническите интериори.

Прочетете повече
Портална интериорна врата

Светлина и пространство в дома с портални интериорни врати

Всеки предпочита да има повече светлина и пространство в дома си. Но повечето от хората не знаят как да го постигнат. Някои залагат на изцяло стъклени врати, а други на модели с по–големи стъкла. Близо до ума е, че колкото повече стъкло има по една врата, толкова повече светлина ще влиза. Но разбира се, те не са единственият вариант, за да постигнете това ваше желание.

Прочетете повече

018 7

Как да поддържаме металната входна врата?

Ако възнамерявате да купите метална врата или наскоро сте я закупили, вероятно бихте желали да знаете как можете да се грижите и да я поддържате.

• Грижа за заключванията, пантите и копчетата.

Важно е да избягвате наподобяващ месингов лак почистващ препарат или абразивен, защото поврежда повърхността. Чистият парцал с вода е най-добрият вариант за почистване на повърхността. Трябва да се уверите, че вашите ключалки и панти са правилно смазани, за да бъде вратата лесна за отваряне. Препоръчва се вътрешната брава, както и вътрешните компоненти да се смазват на всеки няколко месеца. Удобен вариент е да се закупи спрей. Напръскайте и тествайте ключалката и пантите многократно.
Прочетете повече

7 1

Как да поддържаме и почистваме нашата врата?

Вратите често остават на заден план, а често дори са пропускани що се отнася до почистване. Важното е обаче да се отбележи, че вратата е първото нещо, което виждат вашите гости и към нея трябва да се отнасяме с не по–малко отношение и внимание. Добрата поддръжка ще удължи срока на живот на вашата врата и тя ще изглежда като нова дълги години. Ето и няколко съвета как да се грижите за лицето на вашия дом.

Прочетете повече

image001 1

Какви въпроси биха ви задали в магазина за врати?

Когато си избирате врата, било то входна или интериорна, има няколко задължителна неща, които трябва да предвидите.

Преди да отидете в шоурума за врати, е добре да сте си взели предварителните размери, но ако не сте сигурно в начина, по който трябва това да стане, най-добре е да извикате майстор, който ще вземе точните размери, защото това е от изключителна важност, за да може да се поръча правилна врата за вашия дом.

Прочетете повече