Как да изберем цвета на вътрешните врати?

Когато избирате вътрешни врати, трябва да разчитате на доминиращия стил на къщата или апартамента. В жилища, където помещенията са декорирани по различен начин, при избора на цвета на врата препоръчваме да разчитате на стила на хола (залата). Можете да се съсредоточите и върху дизайна на коридора.

Вратите с цвят близък до естествена дървесина са подходящи във всички видове стилове. Топлите нюанси винаги внасят уют в стаята и затова ще бъдат особено добре пасващи в етническите интериори.

Тъмни цветове

Тъмното дърво да кажем в цвят венге ще изглежда много добре в строга обстановка. Когато избирате врата за класически интериор е по-добре да се съсредоточите върху светли или много тъмни цветове.

В интериора на страната те поставят старомодни врати в естествени тонове. Те се вписват чудесно в общия външен вид на стаята и я правят по-индивидуална. В интериора с духа на минимализма, врати в студени нюанси и тъмни интериорни врати без декорация в цвят венге са подходящи.

Неутрален оттенък е подходящ във всички интериори. В модерния интериор, интериорните врати от тъмно дърво, както и боядисани: червено, черно, синьо и т.н., ще изглеждат особено на мястото.

kafqvaInteriornaVrata

Общи препоръки

  • Ако имате тъмни подове, тогава лъскавите или лакирани бели / светли врати ще изглеждат добре с тях, без стърчащи и остри ъглови детайли, почти сливащи се със стените;
  • цветът на вратата може – но не трябва да съвпада с цвета на мебелите;
  • цветът на интериорните врати може да не съвпада с цвета на подовата настилка;
  • цветът на вратата може да бъде всеки, дори много екзотичен, при условие че той присъства и в други елементи на интериора, например, дограма, плоскости или плоскости;
  • цветът на интериорните врати и дограмата може да бъде еднакъв;
  • стъклени врати и врати със стъклени вложни елементи са особено добри в помещения без естествена светлина или с малки прозорци, с ниско изкуствено осветление.